Bussi saapui ilta myöhään kaupungin vilinään ja heti bussista noustua kuuma ja kostea ilma aiheutti dödön pettämisen ja kainaloiden kastumisen. Ensimmäinen taksisuhari pyysi nelinkertaista hintaa hotellille pääsystä ja suuttui tinkaus yrityksestä toivottaen hyvää kävelymatkaa kääntäessään selän. Tinkaus yritys tosissaan, on se kumma että vaikka täällä on jo kaksi kuukautta tuota jaloa kaupparatsun taitoa opetellut niin se suomalainen häpeä vaan tuntuu puskevan läpi eikä tinkaamisesta meinaa tulla yhtään mitään.

Taksikyyti hotellille ei ollutkaan ihan niin simppeli kuin olisi voinut kuvitella tai toivoa siihen aikaan yöstä, kuskina kun oli tuttu jees jees-mies, joka ei kuunnellut tai ei ymmärtänyt puhetta. - Tai ei kuunnellut eikä ymmärtänyt kun sanottiin hotellin sijaitsevan Lumbinin puiston vieressä :”Jees jees!!” ja sitten ajeltiin pieni puolen tunnin extra kiertoajelu toisen täysin samannimisen hotellin kautta. Hotellille päästyä olo oli yhtä kotoisa kuin graniittitalon anttilassa. Tuo ihana venäjän kieli joka soljui joka suunnasta korvaan ja nuo ihanat käytöstavat jotka vie nettitunnuksetkin nenän edestä. Hotelli oli erittäin hyvä, siisti ja henkilökunta oli mukavaa ja palvelualtista. Isona plussana joutuu tietysti mainitsemaan hotellin juusto- ja suklaakakut joita sai kellon ympäri. - Itsehän en tosin juuri lainkaan makeaa syö, korkeintaan silloin tällöin juhlapäivinä…

Ihana ihmisvilinä ja kaupungin hulina, siitä on Bangkok tehty. Jos täällä käy aika pitkäksi niin silloin passaa matkamiehen vilkaista peiliin ja ihmetellä syytä. Koko kaupungin laaja ydin on täynnä nähtävää ja vieri viereen ahdettuja massiivisia kauppakeskuksia joissa ei pääse hiki tulemaan vaikka emäntä olisi ostellut isännän käsivarsille vähän painavampiakin ostoskasseja. Isännillekin löytyy shoppailun ajaksi hoitopaikkoja, ettei tarvitse vaimon perässä kävellä kiukuttelemassa ja pitkästymässä. On keilahalleja, elokuvateattereita, bubeja, hieromoita ja teemapuistoja aasta ööhön. Pitäkää kuitenkin puhelin lähellä sillä se saattaa useaan otteeseen päristä kun tarjonnasta hullaantuneet naiset menettävät suuntavaiston ja onnistuvat eksymään näihin suunnattoman isoihin keskuksiin.

Meidänkään taloudessa ei tarvinnut tapella ostoksille lähdöstä kun minut vietiin aina hoitoon kyseisen kauppakeskuksen elokuvateatteriin siksi aikaa nauttimaan loistavasta aasialaisesta elokuvamausta joka sisälsi lähes pelkästään testosteronia
pursuavia elokuvia.

Eräänä päivänä saatiin tomeralta turistipoliisilta vähän apua pyytämättä kun tämä tuli kyselemään kuulumisia ja että keitä oltiin. - Tarkoituksemme oli kierrellä temppeleitä hetken aikaa ja ennen kuin huomattiinkaan niin poliisi oli jo hommannut meille riksan ja neuvotellut kiertoajelun kohteineen joka kesti nelisen tuntia ja maksoi euron. Ei huono hinta ollenkaan, tosin olisi ollut mukavampi itse päättää kohteet, niin olisi voinut jättää nuo muutamat kalliit korujen tukkuliikkeet ja korupajat suutareineen väliin ja tosiaan katsastaa pelkästään ne muutamat temppelit.

Hieromoiden kanssa suosittelemme tarkkuutta ja varovaisuutta, muuten saattaa käydä niin, että hieronnan taso ei ole todellakaan hääppöinen ja voi pitää sisällään reilusti hierontaöljyä ja epäortodoksisia hierontaotteita. - Hälytyskellojen tulisi soida viimeistään siinä vaiheessa kun kysellään että mies- vai naishieroja ja kun huomaat että sinut on viety privaattihuoneeseen.

Kelluva marketti jäi näkemättä kiitos laiskuutemme kun emme jaksaneet kertaakaan herätä riittävän aikaisin. Samoin jäi näkemättä pilvenpiirtäjien katolla sijaitsevat näköalaravintolat kenkäpakkoineen, koska pattaja petehän ei omista tropiikissa kenkiä enkä nirsoiluiltani niitä raaskinut ostaakaan. Toisaalta oliko tuo nyt menetys, noita auringonlaskuja saa katsella vuosaaren norsunluutornissakin ihan tarpeeksi. Täällä ei vaan ole Jukka poikaa pyyhe lanteilla notkumassa samaisella terassilla saunan
raikkaana, sitä onko se hyvä vai huono jätetään lukijoiden mielikuvituksen ja Jukan oman mielipiteen varaan.

Lumbinin puisto, ihan loistava paikka. Erittäin kaunis ja viihtyisä, löytyy polkuveneitä, ulkoilma uimahalli ja spartalais-henkisiä saleja muutamat kipaleet, joissa on sään pieksämät osittain ruostuneet painot ja voimailulaitteet. - Ajavat asiansa kovemmankin proteiinikoneen käsissä ja kyllähän se tuo penkkaamiseen vähän lisää katu-uskottavuutta kun sen tekee maasturin isoilla rautavannerenkailla.

Viikko on erittäin passeli aika Bangkokiin, siinä ajassa ei tarvitse hötkyillä ja saa rauhassa ihmetellä ison kylän meininkiä, mutta kaikkea aikansa ja seuraavaksi nokka kohti Vietnamia.