Pari päivää altaalla auringossa ja iltaisin hieman herkkuruokaa katukojuista, tästä se arki lähtee rullaamaan. Tutustuttiin altaalla aivan mahtavaan ruotsalaiseen pariskuntaan, itse asiassa heitä voisi kuvata ruotsalaiseksi versioksi meistä. Ikävä kyllä meillä oli vain pari päivää aikaa nauttia toistemme seurasta koska heidän kuukauden mittainen reissunsa oli loppusuoralla. Kuitenkin niihin kahteen vuorokauteen mahtui niin paljon naurua, iloa ja itkua, että olisi voinut luulla pidemmäksikin ajaksi.
Sinä aikana kuultiin hurjia ja hauskoja tarinoita kuinka pariskunnan miehellä oli joka reissulla ongelmia mahan kanssa ja aina väärissä paikoissa. Jaettiin toistemme arjen ilot ja surut, on se vaan mahtavaa tutustua ihaniin, vilpittömiin ja sydämellisiin ihmisiin. Täydellinen päivä joka pitää sisällään naurua, aurinkoa, uimista, hyvää ruokaa ja Thaimaan parhaat mohitot erittäin hyvässä seurassa ei voisi saada eeppisemppiä mittakaavoja, ellei illan päätteeksi kotiin päästyä olisi suihkussa jäänyt kahvaa käännettäessä koko aparaatti käteen.
 - Se epätoivon tunne joka valtasi hetkeksi kun tuijotin suihkukopissa seinässä ammottavaa reikää, josta syöksyvä vesi alkaa täyttää suihkukoppia kun viemäri ei kerkiä vetämään samaan tahtiin. Nokkela poika nappaa t-paidan ja työntää sen reikään sillä seurauksella, että nyt vettä tulee paitsi ammottavasta reiästä, mutta myös laattojen välistä parilta eri seinältä ja suihkukopin ulkopuoleltakin.  Ajatus siitä että vedestä maksetaan 17 ränkylää/yksikkö ei helpota oloa. Päässä pyörii vaan, että paljonko tämä ralli tulee maksamaan ja kuka sen maksaa. : ” NYT ON PIKKU HÄSSÄKKÄ HAE ÄKKIÄ APUA”. Tuumasta toimeen säntäsi hieman hätääntyneen oloinen seikkailija 2 ja nappasi mennessään mukaan avaimen joka pitää kämpässä sähköt päällä. 30 sekuntia myöhemmin olinkin sitten paitsi vedestä täyttyvässä suihkukopissa, myös pilkkopimeässä. parin minuutin päästä ovi käy ja valot palaavat päälle, hätääntynyt seikkailija 2 palaa todettuaan ettei missään ole ketään eikä mitään numeroita mihin soittaa.
 Läpsystä vaihto ja nyt suihkussa seisoo kukkaismekkoon pukeutunut kaunis daami, joskin olo tuskin oli kovin seksikäs sillä hetkellä, vaikka vaatteiden kosteuden perusteella menossa olisi voinut olla märkä mekko kilpailu. itse säntäsin alakertaan jyskyttelemään ikkunoita ja kun mitään vastetta tähän ei saatu, säntäsin tien yli samana päivänä tapaamamme pariskunnan ovelle jyskyttämään ja huutamaan englanniksi että tietäisikö mies mitään putkihommista. En tiedä kävikö kaverin ajatuksissa ensimmäiseksi, että tällä kertaa minulla olisi ollut ongelmia vatsani kanssa. Välitön vastaus kuitenkin kuului että: ” kyllä, mikä ongelma”.  rappuun päästyämme portaissa jo tulikin vastaan hieman hysteerinen seikkailja 2 vesivana perässä ilmeisesti rooliinsa kyllästyneenä.
Tehtäväjako oli selvä, putkimies etsi vesisulkua ja apua, hänen vaimonsa äyskäröi vettä takasin suihkukopin puolelle ja itse ruuvasin aparaatin irti ja käskin seikkailija 2.sen etsiä siihen sopivan tulpan. Hysteerinen apuri oli hetken päästä vielä hysteerisempi tajuttuaan juuri antaneensa 80€ maksaneen ainokaisen meikkiharjansa tulpaksi. Aamulla selvisi, että artisti ei maksa tätä rallia, hyvä karma oli siis tässä tarinassa mukana.
Nyt on skootteri hommattu jolla pääsee heilahtamaan pisteestä A pisteeseen B, jalankulkijoiden kanssa rinnakkain kilpaillen kumpi on nopeammin perillä. Tosin mitä hiljemmin ajaa, sitä enemmän näkee ja alaruumissanikin kiertää veri kun seikkailija 2 ei tyrehdytä sitä puristamalla vyötäröstä liian kovasti. Iltainen riesa nimeltä ökkimönkiäisiä silmät täynnä ratkaistiin hommaamalla kuskille ja kartturille katu-uskottavat reiskan ajolasit, jotka kuitenkin jostain ihmeen syystä herättävät hilpeyttä ihmisten ilmoilla. Kiitos paikallisen yrittäjähenkisyyden, jouduimme toisena skootterivuokrapäivänä jo paikkauttamaan takakumin. Täällä kun on tapana hiljaisena kautena yrittäjän hankkia itselleen töitä heittelemällä terävää krääsää tielle oman puljunsa lähistölle, jotta pääsee renkaita paikkailemaan.
Jotta tämä reissu ei ihan läskistymiseksi menisi, niin päädyttiin hankkimaan suolaisen hintaiset salikortit 3 viikoksi. Enää ei myöskään näy suomalaista kylähullua merenrannassa tekemässä mitä ihmeellisimpiä polvijumppaliikkeitä elefanttimaisella ketteryydellä.  vannomme kautta kiven kannon että seuraavat kolme viikkoa käymme päivittäin salilla, ja täältä ei todellakaan ole kotiin tulossa mitään sumopainin taitajia kesällä.
Tänään oli loisto päivä aamulla käytiin  ensin altaalla grillaamassa nahkaa, sitten suunniteltiin himan reissun jatkoa, vaikka ensi kuun 10 pvä. niin kaukaiselta tuntuukin näin päivän kerrallaan eleleville.  Eli päätös oli että ensi kuussa painellaan Koh Phanganille viettämään kiinalaista uutta vuotta viikoksi. Nyt on ihana nauttia Koh Lantan seesteisestä ja rauhallisesta ilmapiiristä jossa sielu lepää, päivittäisistä hieronnoista, auringosta ja merituulesta. Täällä paikalliset vielä hymyilee länkkäreille ja ilmapiiri kaikkialla on rentoa ja ystävällistä.
Elämä jatkuu täällä omalla rutiinillaan, aamiaiseksi tuoreita hedelmiä, päivät menee seikkaillessa tai chillaillessa,  auringon laskiessa jumpataan ja illalla syödään hyvin ja nautitaan ilmapiiristä. Nyt levätään ja pidetään matalaa profiilia, ensi kuussa rokataan kun uusi vuosi vaihtuu vesisodan saattelemana.

Teitä kaikkia kaivaten, pysytään kuulolla.